پایگاه اینترنتی آسیاتایمز 14 ژانویه 2012 در مقالهای به ترور اخیر دانشمند هستهای ایران پرداخت و نوشت: سازمان ملل تاکنون ترور اخیر دانشمند هستهای ایران را محکوم نکرده؛ که این مسئله نشاندهنده ضعف اراده سازمان ملل در جنگ علیه تروریسم جهان و محکومیت تمام اقدامات تروریستی بهطور یکسان و منصفانه است.
باوجود نامه سفیر ایران در سازمان ملل به دبیرکل آن و 15 عضو شورای امنیت و ریاست مجمع عمومی برای محکومیت ترور دانشمند هستهای ایران و رانندهاش، تنها واکنش از سوی سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، تعهد به بررسی این درخواست بوده است. این سکوت در برابر اقدامی کاملاً تروریستی صورت میگیرد که به بیان رهبر ایران با حمایت سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل صورت گرفتهاند.
شورای امنیت سازمان ملل و نیز تمام فعالان حقوق بشر، همگی در برابر درخواست ایران در مورد این ترور سکوت کردهاند. نوع واکنش به این مسئله برای سازمانی بینالمللی که متعهد به حفظ صلح و امنیت جهانی است، سابقه خوبی نیست.
در ادامه مقاله آمده است: مطابق گفته یک منبع در ایران، دولت این کشور در صورت تکرار اقدامی اینچنینی، به بازی مشابهی دست خواهد زد. ترور دانشمند هستهای ایران در هفته گذشته، درست در سالروز ترور مسعود علیمحمدی (استاد دانشگاه تهران) اتفاق افتاد که او نیز به روشی مشابه کشته شد.
آمریکا و انگلستان هرگونه دخالت در این ترور را رد کردهاند؛ هرچند در گزارشی در روزنامه نیویورکتایمز به جزئیات برنامهریزی شده تروریسم، حملات سایبری و سایر اقدامات علیه ایران پرداخته شده که با هدف توقف برنامه هستهای ایران صورت گرفته است.
نیت عاملان این ترور هرچه باشد، این اقدام تروریستی کاملاً نشاندهنده این است که ایران قربانی تروریسم است. ایران با سفر اخیر احمدینژاد به آمریکای لاتین علاوه بر کسب حمایت و اتحاد آنها، فاصلهای جدی با اروپا گرفته است که تصمیم دارد تحریم نفتی را برای شش ماه دیگر به تأخیر بیاندازد که این موضوع، خبری بد برای آمریکا و اسرائیل است که نمایندگان آنها با کشورهای مختلف برای همسویی با تحریمهای مد نظر آمریکا، لابیگری میکنند.
در پایان مقاله آمده است: روسیه مخالفت خود با تحریمهای نفتی را اعلام کرده و خواستار گفتوگوهای چندجانبه تازه با ایران در مورد مسئله هستهای شده است که این اقدام، مورد حمایت ترکیه قرار گرفته و برای برگزاری گفتوگوها در آینده نزدیک بهطور جدی تلاش میکند.
در گفتوگوهای مربوط به برنامه هستهای ایران، شش کشور آمریکا، انگلستان، فرانسه، چین، روسیه و نیز آلمان حضور دارند. دولت ترکیه در اقدامی جالب توجه علیه لابیهای آمریکا و اسرائیل پیامی شفاف فرستاده که به تجارت با ایران ادامه میدهد و تمایل دارد خط لوله گازی ایران-پاکستان به پایان برسد.
در عین حال، کشور چین نیز باوجود لابیگریهای وزیر خزانهداری آمریکا برای کاهش تجارت انرژی با ایران، احتمالاً روابط انرژی خود با ایران را حفظ میکند و بهدنبال تنوع بخشیدن به واردات نفتی خود خواهد بود.
نظرات شما عزیزان: